Polițiștii de frontieră își vor îmbunătăți capacitățile operaționale

Polițiștii de frontieră își vor îmbunătăți capacitățile operaționale grație unei donații generoase din partea Republicii Federale Germania, constând în 38 de automobile și 5 bărci cu motor.

La evenimentul festiv a participat Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, Ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, Excelența Sa Margret Maria Uebber, și conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

În discursul său, Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a exprimat aprecierea pentru contribuția semnificativă a Germaniei în consolidarea securității frontierelor Republicii Moldova, subliniind că aceste noi resurse vor spori semnificativ mobilitatea polițiștilor de frontieră și vor facilita activitățile de prevenire și menținere a frontierelor sigure și securizate.

Ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, Excelența Sa Margret Maria Uebber, prezentă la eveniment, a subliniat că donația de astăzi se înscrie într-o serie de măsuri de sprijin acordate polițiștilor moldoveni pentru îmbunătățirea controlului la frontieră, reafirmând angajamentul continuu al Germaniei de a sprijini eforturile în acest sens.

Șeful Poliției de Frontieră, Ruslan Galușca, a exprimat recunoștința pentru sprijinul constant al Guvernului Germaniei și a subliniat importanța consolidării cooperării în domeniul securității frontaliere, în contextul angajamentelor pentru alinierea la acquis-ul comunitar și pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Ceremonia s-a încheiat cu o tură de informare și familiarizare cu echipamentele donate, care vor sprijini operațiunile Poliției de Frontieră în promovarea securității și stabilității regionale.