Ministrul Afacerilor Interne a avut o întrevedere cu Reprezentanta și Directoarea de țară a Programului Alimentar Mondial al ONU în Republica Moldova

Chișinău, 10 iulie 2024 – Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a avut o întrevedere cu Katrien Ghoos, Reprezentanta și Directoarea de țară a Programului Alimentar Mondial al ONU în Republica Moldova (PAM), pentru a discuta aspecte de colaborare dintre Republica Moldova și PAM.

Ministrul Efros a evidențiat eforturile semnificative ale Republicii Moldova de a gestiona fluxul de refugiați din Ucraina, subliniind implementarea de către țara noastră a măsurilor de protecție temporară începând cu 1 martie 2023. Această decizie a

Guvernului a stabilit condițiile și măsurile necesare pentru a facilita integrarea refugiaților în societatea moldovenească.

De asemenea, Ministrul a menționat recenta aderare a Moldovei la Mecanismul de protecție civilă al UE, care contribuie la consolidarea capacităților de răspuns în situații de urgență ale țării. Principalele priorități discutate de oficiali au inclus consolidarea cooperării cu UE în domeniul prevenirii și răspunsului la dezastre, îmbunătățirea formării pentru situații de urgență, extinderea programelor de integrare a persoanelor strămutate din Ucraina și consolidarea colaborării cu organizațiile internaționale pentru sprijinirea inițiativelor de reducere a presiunilor asupra țărilor gazdă și îmbunătățirea condițiilor din țările de origine.