(video) Președintele Comisiei parlamentare pe securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, oferă detalii despre Forumul Internațional „Siguranța Online a Copiilor”

MAI anunță organizarea Forumului Internațional „Siguranța Online a Copiilor”, cu desfășurare la Chișinău, între 15-16 februarie 2024. Pentru cei interesați, va fi posibilă vizualizarea Forumului, live pe pagina de facebook a MAI: https://www.facebook.com/MinisterulAfacerilorInterneRM/.

Evenimentul este organizat de MAI în parteneriat cu Centrul Internațional „La Strada”, sprijinul Departamentului de Stat al SUA și al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. Astfel, pe 15-16 februarie, reprezentanți guvernamentali internaționali și naționali, oficiali ai Comisiei Europene, experți industria TIC, societate civilă, precum și organizații cu expertiză în domeniu, vor discuta în cadrul a șase panele.

Primul panel, care poate fi urmărit live pe 15 februarie, între 11:00-12:15, este dedicat „Perspectivei legale: bune practici și acțiuni prioritare de intervenție în răspunsul față de abuzul și exploatarea sexuală online a copiilor”. În cadrul panelului se vor analiza: implementarea Directivei Europene 2011/93, impactul Centrului European pentru Prevenirea și Combaterea Abuzului Sexual asupra Copiilor, și inițiative legislative de adaptare a cadrului normativ național.

Participarea vorbitorilor din partea Comisiei Europene, Parlamentului României și al celui din Republica Moldova, va crea un schimb constructiv de idei în eficientizarea luptei pentru un internet mai sigur pentru copii.

Urmăriți în continuare paginile oficiale MAI pentru a afla subiectele abordate, speakerii și participanții la eveniment.

#MAI aproape de comunitate