(video) Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, despre Forumul Internațional „Siguranța Online a Copiilor”

MAI anunță organizarea Forumului Internațional „Siguranța Online a Copiilor”, cu desfășurare la Chișinău, între 15-16 februarie 2024. Pentru cei interesați, va fi posibilă vizualizarea Forumului, live pe pagina de facebook a MAI: https://www.facebook.com/MinisterulAfacerilorInterneRM/.

Evenimentul este organizat de MAI în parteneriat cu Centrul Internațional „La Strada” Moldova, sprijinul Departamentului de Stat al SUA și al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. Astfel, pe 15-16 februarie, reprezentanți guvernamentali internaționali și naționali, oficiali ai Comisiei Europene, experți industria TIC, societate civilă, precum și organizații cu expertiză în domeniu, vor discuta în cadrul a șase panele.

Al patrulea panel, care poate fi urmărit pe 16 februarie live, între 10:30-11:30, va desfășura „Regulamentul privind Serviciile Digitale – provocări, bune practici și perspective de implementare în Republica Moldova”.Principalele subiecte includ noile prevederi ale Regulamentului privind serviciile digitale în UE, experiența statelor membre și a furnizorilor în transpunerea acestuia, și perspectiva serviciilor Hotline asupra obligațiilor de detectare, raportare și înlăturare a materialelor de abuz sexual al copiilor, precum și colaborarea cu furnizorii de servicii.

În cadrul panelului, vor vorbi reprezentanți atât naționali cât și internaționali, reprezentând, eco (Asociația Industriei Internet), IN HOPE, Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Urmăriți în continuare paginile oficiale MAI pentru a afla subiectele abordate, speakerii și participanții la eveniment.