(video) Ministrul afacerilor interne, Adrian Efros, oferă detalii despre Forumul Internațional „Siguranța Online a Copiilor”

MAI anunță organizarea Forumului Internațional „Siguranța Online a Copiilor”, cu desfășurare la Chișinău, între 15-16 februarie 2024. Pentru cei interesați, va fi posibilă vizualizarea Forumului, live pe pagina de facebook a MAI: https://www.facebook.com/MinisterulAfacerilorInterneRM/.

Evenimentul este organizat de MAI în parteneriat cu Centrul Internațional „La Strada Moldova”, sprijinul Departamentului de Stat al SUA și al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. Astfel, pe 15-16 februarie, reprezentanți guvernamentali internaționali și naționali, oficiali ai Comisiei Europene, experți industria TIC, societate civilă, precum și organizații cu expertiză în domeniu, vor discuta în cadrul a șase panele.

Al cincilea panel, care poate fi urmărit pe 16 februarie live, între 12:00-13:00, va pune accentul pe „Educația digitală: măsuri de prevenire a riscurilor online și de încurajare a utilizării pozitive a tehnologiilor de către copii”. Subiectele principale vor evidenția politicile UE pentru educația digitală și siguranța online, implicarea Centrelor Europene de Siguranță Online, experiența țărilor din afara UE, educația privind siguranța online în contextul digitalizării, implementarea națională a Standardelor pentru Siguranța Copiilor Online și prioritățile pentru dezvoltarea competențelor digitale online pentru siguranța copiilor.

În cadrul panelului, vor vorbi oficiali din domeniul educației Republica Moldova, reprezentanți ai rețelei globale ECPAT International, dedicată protejării copiilor de exploatarea sexuală și European Schoolnet – o rețea de 34 de ministere ale educației din întreaga Europa.

Urmăriți în continuare paginile oficiale MAI pentru a afla subiectele abordate, speakerii și participanții la eveniment.