(video) Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, E.S. Jānis Mažeiks, prezintă Forumul Internațional „Siguranța Online a Copiilor”

MAI anunță organizarea Forumului Internațional „Siguranța Online a Copiilor”, cu desfășurare la Chișinău, între 15-16 februarie 2024. Pentru cei interesați, va fi posibilă vizualizarea Forumului, live pe pagina de facebook a MAI: https://www.facebook.com/MinisterulAfacerilorInterneRM/.

Evenimentul este organizat de MAI în parteneriat cu Centrul Internațional „La Strada Moldova”, sprijinul Departamentului de Stat al SUA și al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. Astfel, pe 15-16 februarie, reprezentanți guvernamentali internaționali și naționali, oficiali ai Comisiei Europene, experți industria TIC, societate civilă, precum și organizații cu expertiză în domeniu, vor discuta în cadrul a șase panele.

Al șaselea panel, care poate fi urmărit pe 16 februarie live, între 14:15-15:30, va pune in discuție „Prevenirea secundară prin măsuri centrate pe agresori sexuali: registrul național al agresorilor sexuali”. Principale subiecte vor cuprinde: politici și legislație europeană privind obligativitatea înregistrării și monitorizării agresorilor sexuali; experiența statelor UE de creare a registrelor de monitorizare a agresorilor sexuali; analiza contextului național și al perspectivelor de dezvoltare a unui registru național de monitorizare a agresorilor sexuali; programe de reabilitare și reintegrare pentru agresorii sexuali.

În cadrul panelului va vorbi conducerea Ministerului Justiției din Republica Moldova și specialiști internaționali în investigarea cibernetică a abuzului/exploatării sexuale a copiilor.