(video) Vicepreședintele Parlamentului, Doina Gherman, prezintă subiectele ce vor fi puse în discuție la Forumul Internațional „Siguranța Online a Copiilor”

Astăzi, pe 6 februarie, marcăm Ziua Siguranței pe Internet, un prilej dedicat promovării comportamentelor responsabile în mediul virtual și protejarea vieților în urma interacțiunii pe platformele online.

Această zi reprezintă un apel la acțiune pentru comunitatea globală, subliniind necesitatea unei abordări colective în asigurarea unui internet mai sigur pentru toți utilizatorii, în special pentru cei mai vulnerabili, precum copiii și adolescenții.

În acest context, Ministerul Afacerilor Interne anunță despre organizarea primului Forum Internațional la nivel înalt, intitulat „Siguranța Online a Copiilor”, care se va desfășura la Chișinău, în perioada 15-16 februarie 2024.

Organizat de Ministerul Afacerilor Interne în parteneriat cu Centrul Internațional „La Strada”, sprijinul Departamentului de Stat al SUA și al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, evenimentul va aduce împreună reprezentanți guvernamentali, organizații internaționale și naționale, delegați din partea Comisiei Europene și ai guvernelor statelor membre ale Uniunii Europene, reprezentanții din industria TIC, societate civilă, precum și experți în domeniul siguranței online a copiilor.

Forumul are ca obiectiv principal furnizarea unei platforme de discuții și schimb de bune practici, unde participanții vor partaja progresele și provocările înregistrate în domeniul protecției copiilor în mediul online. Aceștia vor planifica, de asemenea, colaborarea ulterioară în vederea identificării soluțiilor eficiente în domeniu.

Evenimentul va facilita schimbul de experiență al Republicii Moldova cu țările europene în combaterea abuzului sexual online și va urmări scopul stabilirii unei liste adaptate de priorități alături de reafirmarea angajamentelor naționale, în conformitate cu standardele internaționale. 

Prin intermediul unui dialog intersectorial se vor agrea pașii următori privind asigurarea securității copiilor în spațiul online, conform scopurilor descrise în Planului Național de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană pentru anii 2024-2027, precum și alte politici sectoriale.

Evenimentul va include un Târg al ONG-urilor, unde acestea vor expune resurse, tehnologii și materiale relevante temeiului protecției copiilor, digitalizării și siguranței online.

Pentru cei interesați, vizionarea Forumul va fi posibilă online, datorită difuzării transmisiunii live pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

Urmăriți în continuare paginile oficiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru informații actualizate despre subiectele abordate în cadrul panelurilor, speakeri, invitați și alți participanți.

Numai prin unirea forțelor putem transforma internetul într-un mediu mai sigur și mai inclusiv pentru toți.

#MAI aproape de comunitate