Securitatea în regiune discutată cu partenerii din Republica Lituania

Securitatea în țară și în regiune depinde de cooperarea între Republica Moldova și statele membre ale UE. În acest sens, Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a avut o întrevedere cu E.S. Tadas Valionis, Ambasador al Republicii Lituania în Republica Moldova.

Războiul a schimbat modul în care angajații sistemului afacerilor interne își înțeleg și exercită misiunea. În acest sens, s-a discutat despre fortificarea gradului de reziliență la frontiera externă a UE și cooperarea între cele două state la nivel de poliție și poliție de frontieră.

Totodată, oficialii au căzut de acord asupra gradului înalt de influență al propagandei asupra divizării societății și au analizat modalități de combatere a acesteia. Republica Moldova și Republica Lituania împărtășesc același amenințări, iar acestea pot fi prevenite și combătute prin intermediul Hub-ului de Securitate al UE.

La finalul ședinței, E.S. Tadas Valionis a exprimat susținerea pentru sistemul afacerilor interne și deschiderea de a oferi suport în dezvoltarea MAI.