Schimbul de informații și timpul de reacție a autorităților de aplicare a legii va fi îmbunătățit datorită proiectului COMINF

Schimbul de informații dintre autoritățile de aplicare a legii din Republica Moldova și România va fi făcut într-un timp record, iar capacitatea de reacție a autorităților în situații de urgență va fi  îmbunătățită simțitor, datorită finalizării cu succes a proiectului ,,INFRASTRUCTURA DE COMUNICAȚII” – COMINF. 


Astfel, prin extinderea capacităților de comunicații și îmbunătățirea schimbului de informații, autoritățile de aplicare a legii din cele două țări vor beneficia de o cooperare securizată și eficientă în gestionarea situațiilor de urgență și a altor provocări transfrontaliere.


Scopul primordial al proiectului a fost crearea unei rețele de comunicație puternice, facilitând un schimb de informații eficient și securizat între entitățile de aplicare a legii din România și Republica Moldova.


De precizat că datorită COMINF a fost înființat Centrul de Cooperare Polițienească Transfrontalieră din orașul Lipcani. La fel, a fost modernizată infrastructura de comunicații, prin extinderea capacității de transmisie a informațiilor la cel puțin 5 Gbps. Totodată, au fost achiziționate 4 centre de comunicații mobile, care au permis extinderea ariei de acoperire cu servicii de comunicații.


Menționăm că proiectul în valoare de peste 7 milioane de euro, a fost finanțat de către Uniunea Europeană prin Instrumentul European de Vecinătate (ENI), confirmând astfel angajamentul solid al partenerilor noștri europeni pentru dezvoltarea regională și cooperarea între state.


Proiectul a prins viață datorită bunei conlucrări dintre Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova cu Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii din România.


Suntem recunoscători tuturor celor implicați în acest proiect – echipele de lucru, partenerii și susținătorii noștri!