România continuă să sprijine fortificarea sistemul afacerilor interne din Republica Moldova

Astăzi, ministrul afacerilor interne, Adrian Efros, a avut o întrevedere online cu omologul său din România, Marian-Cătălin Predoiu. 


În debutul discuțiilor, Ministrul Efros și-a exprimat recunoștința față de sprijinul acordat de România în accelerarea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.

,,Apreciem suportul partenerilor români în oferirea expertizei și consultanței necesare procesului de adaptare a politicilor pentru realizarea vectorului european ” a subliniat ministrul Efros.


Omologii au trecut în revistă progresele înregistrate în implementarea proiectelor curente. Totodată, au fost inițiate discuții cu privire la creionarea proiectelor pe segmente de interes strategic. 

În acest sens, Ministrul Efros a subliniat despre necesitatea colaborării de viitor cu instituția pe diverse domenii, în speță: reducerea la minimum a riscului de incendii, intoxicații și situații de urgență; creșterea gradului de conștientizare a publicului cu privire la pericole, creșterea nivelului de educație în materie de siguranță a elevilor din instituțiile de învățământ la toate nivelurile.


La finalul discuțiilor, omologii au accentuat importanța cooperării ulterioare, consolidării dialogului şi stabilirea măsurilor concrete ce urmează a fi realizate în contextul relațiilor bilaterale în domeniul afacerilor interne.