Rolul femeilor în parcursul european al țării noastre

Secretarul de Stat al MAI, Daniella Misail-Nichitin, a participat astăzi la o masă rotunda cu gnericul: „LEADERSHIP – LA FEMININ”, organizat de Federaţia „SINDLEX”.

În acest context, Dna Daniella Misail-Nichitin, a subliniat despre faptul că numărul femeilor profesioniste care activează în sectorul de securitate la nivel internațional este în continuă creștere.

Acestea contribuind în egală măsură ca și bărbații la construcția și dezvoltarea unei societăți libere și democratice, care cresc prin propriul lor exemplu alte generații de lideri.

La fel, în cadrul mesei rotunde, reprezentații au vorbit despre creșterea rolului femeilor în sectorul de securitate și apărare, în particular, în cadrul sistemului afacerilor interne și îmbunătățirea aptitudinilor de leadership.

Cei prezenți au evaluat și rolul femeilor în parcursul european al țării noastre și pașii pe care i-au întreprins pentru ca Republica Moldova să obțină statutul de țară candidat al UE.

În debutul discuțiilor, Secretarul de Stat a menționat Foaia de parcurs a MAI, care include și programul național de implementare a Rezoluției 1325 „Femeia pacea si securitatea” a Consiliului de securitate al ONU, și urmează să fie votată în Guvernul Republicii Moldova.

”Angajatele din sistemul afcerilor interne au suficientă forță, profesionalismul, curaj, determinare și o puterea de predictibilitate și intervenție în rezolvarea situaților de criză. Femeile din sectorul de securitate, azi luptă cu determinare să diminuieze criza generată de război, și tot ele au grijă să construiască mecanisme durabile care să apere pe semenele noastre ce sunt supuse abuzului în familie, la serviciu sau în mediul social. Și reușesc de fiecare dată”, a conchis Secretarul de Stat.