Republica Moldova transmite un lot de ajutor umanitar Turciei în zonele afectate de seism

Guvernul transmite un lot de ajutor umanitar populației din Republica Turcia care a avut de suferit în urma calamităților naturale provocate de cutremure de pământ în zilele de 6 și 7 februarie. 

Șase autocamioane cu o încărcătură de 317, 93 metri cubi de bunuri materiale, sunt escortate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență la punctul de trecere a frontierei Leușeni. 

Lotul include truse și seturi igienice, consumabile medicale, cuverturi, perne, tărgi sanitare și alte bunuri strict necesare, iar acesta urmează să ajungă în regiunile afectate de seism.

Amintim că, urmare a solicitării de ajutor din partea Guvernului Turciei adresate comunității internaționale, Ministerul Afacerilor Interne a identificat un lot de bunuri materiale pentru a fi acordate în calitate de ajutor umanitar persoanelor sinistrate. 

Valoarea totală a lotului umanitar este de peste 8 milioane de lei, aprobată în cadrul ședinței de Guvern din 15 martie current în cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.