Reprezentanții Programul de asistență pentru formare în domeniul investigațiilor penale internaționale (INCITAP) în vizită la MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, și Secretarul General Adjunct al MAI, Vladislav Cojuhari, au avut o ședință bilaterală cu reprezentanții Programului de asistență pentru formare în domeniul investigațiilor penale internaționale (ICITAP) din SUA. 


Discuțiile au vizat combaterea criminalității transfrontaliere, corupției, a amenințărilor hibride, cât și eforturile partenerilor de dezvoltare întru fortificarea capacităților sistemului afacerilor interne, pentru o frontieră mai sigură și servicii consolidate pentru cetățeni.


În context, conducerea MAI a informat reprezentanții din SUA despre provocările și pașii întreprinși pentru acoperirea consecințelor generate de războiul din țara vecină și fortificarea frontierelor atât la nivel național, cât și regional. 


Părțile au subliniat necesitatea fortificării capacităților sistemului de afaceri interne inclusiv prin complimentarea schimbului de experiență, a vizitelor de studii și menținerea unui dialog activ în continuare. 


Precizăm, ICITAP oferă asistență internațională pentru dezvoltare și sprijină atât obiectivele de securitate națională, cât și obiectivele de politică externă.