Regatul Norvegiei alături de Ministerul Afacerilor Interne

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, și Secretarul general adjunct al MAI, Vladislav Cojuhari, au avut o întrevedere bilaterală cu Ambasadoarea Regatului Norvegiei în România și Republica Moldova, Excelența Sa, Siri Barry.

În cadrul discuțiilor au fost abordate domeniile specifice de conlucrare și cooperare comună și evidențiate acțiunile de viitor.  

Oficialii au trecut în revistă situația de securitate din regiune și gestionarea de către țara noastră a crizei refugiaților, cât și a amenințărilor hibride. 

Părțile au evaluat evoluțiile dialogului moldo-norvegian în contextul acordării statului de țară candidat la UE și reformele întreprinse de autorități pentru a avansa în parcursul european. În cadrul întrevederii, s-a vorbit despre situația regională și măsurile pe care le întreprinde Ministerul Afacerilor Interne în securizarea frontierelor și asigurarea unui climat de siguranță pentru cetățeni. 

Ministrul Adrian Efros a mulțumit partenerilor norvegieni pentru sprijinul în modernizarea sistemului afacerilor interne și a subliniat importanța experienței și asistenței acestora în implementare reformelor democratice. 

Participanții au manifestat deschidere pentru o conlucrare și cooperare de viitor pe subiecte de interes comun.