Programul de ordine și securitate publică pentru anii 2022 – 2025, aprobat de Guvern

Gradul de siguranță al populației la domiciliu, în comunitate, în mediile de activitate, în traficul rutier și pe drumurile publice va fi sporit, iar drepturile omului vor fi garantate în procesul de prestare a serviciilor de ordine și securitate publică. Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, Programul de ordine și securitate publică pentru anii 2022-2025.

Documentul are drept scop apropierea serviciilor de ordine publică de populație, inclusiv prin o mai bună acoperire a teritoriului, precum și prin dezvoltarea abilităților de comunicare și interacțiune cu cetățenii. Complementar, programul pune bazele unei culturi polițienești orientate spre necesitățile oamenilor. Astfel, reacționarea la apelurile de urgență va fi promptă și eficientă.

În același timp, Programul va asigura uniformizarea procedurilor de intervenție, instruirilor, coordonării și fluxului de informații între subdiviziunile specializate în domeniul ordinii și securității publice, precum și dotarea cu echipament modern a angajaților din prima linie și a structurilor de suport.

Acesta este al patrulea program din cele șase, care urmează a fi aprobate de Guvern, în vederea implementării Strategiei de dezvoltare a domeniului afacerilor interne pentru anii 2022-2030.