„PRIMUL LA DATORIE!” – MAI prezintă activitatea începând din data de 24 februarie prin intermediul unui film reportaj

„Primul la datorie!” este un film reportaj care arată activitățile întreprinse de sistemul afacerilor interne, în apărarea patriei, încă din primele momente ale invadării Ucrainei de către Rusia, ziua de 24 februarie 2022.

Reportajul cu o durată de 7 minute prezintă confruntările și provocările, la care toate armele din cadrul sistemului afacerilor interne au trebuit să intervină la unison, pentru a păstra integritatea frontierelor, ordinea publică și pacea socială în interiorul țării. Practic, filmul reportaj reprezintă bilanțul activității MAI din februarie, până în prezent, într-o manieră atractivă pentru public, realizat cu scopul de a fi urmărit de cât mai mulți dintre cetățeni.

„Într-o lume în care cu greu mai distingi adevărul de fals, unde realitatea poată fi distorsionată de știri false, unde războiul invizibil dezvoltă fronturi de luptă la care cu greu te aștepți, unde întâlnești propagandă la tot pasul, în această realitate volatilă, MAI a decis să se prezinte singur și să arate ce a întreprins pentru cetățenii Republicii Moldova, din primul moment de război”, a declarat ministrul afacerilor interne, Ana Revenco.

Filmul este construit din imagini reale din timpul multiplelor crize prin care a trecut țara noastră: valul de refugiați, criza energetică, blocajul transportului de mărfuri, blackout, rachete prăbușite pe teritoriul național, proteste, măsuri de ordine publică și securitate socială. Pe această cale, MAI dorește să arate cetățenilor că dincolo de greutăți și provocări, sistemul afacerilor interne va fi întotdeauna „Primul la datorie!”.

Filmul reportaj a fost realizat cu sprijinul Fundației Konrad Adenauer din Republica Moldova.