Polonia își reafirmă sprijinul consecvent pentru dezvoltarea durabilă a sistemului afacerilor interne al Republicii Moldova

Consolidarea parteneriatului european este extrem de important pentru sistemul afacerilor interne al Republicii Moldova în contextul obținerii statutului de țară candidat al UE. În acest sens, Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a avut o întrevedere cu omologul său, Ministrul de Interne și al Administrației al Republicii Polone, Mariusz Kamiński.

Oficialii au discutat despre situația volatilă din regiune, precum și despre spectrul provocărilor hibride la care este supusă Republica Moldova. În acest sens, Ministrul Efros a mulțumit omologului polonez pentru contribuția în vederea modernizării capacităților sistemului afacerilor interne, prin diferite mecanisme, proiecte de asistență, expertiză, dar și furnizări de echipamente. „Ne dorim să dezvoltăm și mai mult o coeziune durabilă cu partenerii polonezi. Actualmente, avem în desfășurare proiecte ambițioase care vor contribui la dezvoltarea și modernizarea structurilor de forță întru asigurarea securității și ordinii publice pentru cetățenii noștri” a menționat ministrul Efros. “Inclusiv datorită colaborării cu partenerii din Polonia, Republica Moldova fortifică centura de securitate a Europei și devine stat producător de securitate pentru spațiul european”.

La rândul său, ministrul Kamiński a vorbit despre provocările-cheie pentru securitatea regională și a punctat asupra importanței parteneriatului strategic. „Trebuie să acționăm împreună pentru că avem un obiectiv comun: asigurarea și menținerea securității în Europa. Polonia a demonstrat că este alături de Republica Moldova” a declarat ministrul Kamiński.

Oficialii au vorbit și despre obiectivele și prioritățile pe termen scurt și mediu ale MAI. Totodată, miniștrii au participat la o întrevederea cu efectivul brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger” a Inspectoratului General al Poliției și au efectuat o vizită de lucru în zonal liniei administrative din proximitatea localității Varnița.