Ministrul de Interne își continuă misiunea de apărare a cetățenilor și securității țării

Ministrul Ana Revenco își continuă misiunea de apărare a cetățenilor și securității țării, după învestirea sa în funcție în componența Guvernului desemnat astăzi. În această ordine de idei, prioritățile MAI pe termen mediu rămân a fi cele setate în Strategia de dezvoltare a domeniului afacerilor interne pentru anii 2022-2030 – eficiența instituțională, securitatea cetățenilor, lupta cu corupția și consolidarea parteneriatelor strategice.

De la tribuna Parlamentului, prezentându-și programul de guvernare, Prim-ministrul Dorin Recean a enunțat obiectivele aferente MAI: creșterea încrederii cetățenilor în instituție, sporirea capacității de intervenție (serviciu public la distanță de maximum 15 minute), creșterea sinergiei între cele cinci subdiviziuni și capacitarea tehnică a MAI.

Domeniul digitalizării, de asemenea, va continua să-și contureze profilul, prin crearea și consolidarea unui sistem hibrid de securitate, menit să faciliteze accesul la servicii de calitate pentru binele cetățeanului, asigurând mediul de business și mediul de securitate socială, pentru atragerea investitorilor și sporirea calității vieții oamenilor.

MAI va continua eforturile pentru a rămâne un furnizor de securitate pentru regiune și pentru Uniunea Europeană.

Totodată, Ministerul Afacerilor Interne își propune să rămână un factor important de stabilitate internă.

Astăzi, în fața Președintelui Republicii Moldova, ministrul Ana Revenco a jurat credință patriei, pentru a fi întotdeauna primul la datorie.