Ministrul Adrian Efros: „Toate acțiunile MAI vor fi ghidate de trei principii: ordine, disciplină și coordonare”

Ministrul afacerilor interne, Adrian Efros, și-a prezentat astăzi prioritățile și angajamentele la începutul mandatului pe care și l-a asumat în data de 17 iulie.

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul s-a referit la scăderea timpului de intervenție în timpul comiterii faptelor antisociale și accidentelor, creșterea nivelului de încredere al populației în reprezentanții sistemului afacerilor interne și continuarea reformelor necesare în parcursul de integrare europeană a sistemului afacerilor interne.

„Toate acțiunile noastre vor fi ghidate de trei principii: ordine, disciplină și coordonare. Implementarea principiilor va avea drept rezultat transformarea angajatului MAI într-un exemplu de urmat în societate. Am zero toleranță față de corupție! Voi fi inamicul corupției sistemice și al oricăror cazuri izolate! Mă voi asigura că operațiunile de prevenire și combatere a infracțiunii ori a celor asimilate cu aceasta vor dispune de resursele necesare pentru aflarea adevărului și tragerea la răspundere a celor vinovați”, a subliniat ministrul afacerilor interne Adrian Efros.

Totodată, ministrul e anunțat o serie de priorități imediate, implementarea cărora va veni să sprijine atingerea obiectivelor enunțate. Reluarea operațiunilor „Nopțile Albe”, lupta cu cursele ilegale nocturne și intensificarea patrulărilor în zonele de odihnă, agrement și în zonele rezidențiale sunt măsuri care vor aduce impact direct asupra siguranței oamenilor.

„Sunt un om de echipă și cred cu tărie că cea mai importantă resursă a unei instituții sunt oamenii, motiv pentru care voi promova grija față de angajat. Având în vedere rezultatele înregistrate de colegii mei, recunoscute inclusiv de partenerii externi, sunt convins că, împreună, vom găsi și aplica instrumentele oportune pentru a fi eficienți”, a subliniat ministrul de interne.

Ministrul Adrian Efros a reiterat că va continua colaborarea cu partenerii de dezvoltare și va mobiliza echipa pe care o conduce pentru a grăbi implementarea proiectelor existente și identificarea oportunităților de finanțare pentru noi inițiative.

Discursul integral al oficialului: https://mai.gov.md/ro/node/7999