Ministerul Afacerilor Interne reconfirmă bunele relații dintre Republica Moldova și Republica Italia

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a avut o întrevedere bilaterală cu Ambasadorul Republicii Italia în țara noastră, Excelența Sa Lorenzo Tomassoni. 


Oficialii au trecut în revistă cele mai importante realizări din agenda de cooperare, privind relațiile bilaterale în domeniul afacerilor interne precum și au reconfirmat viitoarele puncte de interes. 


Adrian Efros a mulțumit pentru munca rezultativă pe care au realizat-o de-a lungul timpului și pentru expertiza valoroasă oferită angajaților MAI prin intermediul activităților bilaterale, training-urilor, vizitelor de studiu, dar și numărului mare de proiecte comune. 


Ministrul a apreciat dialogul constructiv între carabinierii din R.Moldova și din R.Italia, subliniind importanța schimbului de bune practici, pe instruirea desfășurată sub egida COESPU (Centrul de Excelență pentru Unitățile de Poliție pentru Stabilitate) din Vicenza, Italia, privind pregătirea angajaților IGC pentru participarea la misiuni și operațiuni de menținere a păcii sub egida ONU.


La rândul său, Excelența Sa a dat asigurări de susținere și implicare pentru o continuă evoluție a relațiilor de conlucrare.