MAI a participat la cursul regional „Traficul de droguri”, de la Budapesta

În contextul implementării proiectului – Training și Parteneriat Operațional de Combatere Criminalității Organizate în regiunea PaE (TOPCOP) – CEPOL, în perioada 27 – 31.03.2023, mai mulți angajați ai Ministerul Afacerilor Interne au participat la cursul regional „Traficul de droguri”, care a avut loc la Budapesta (Ungaria).

Sub egida MAI, la activitate au fost conectați angajați din cadrul Serviciului Vamal, Procuratura Generală și Procuratura Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Evenimentul a întrunit participanți din Moldova, Azerbaidjan, Ucraina, Georgia și Armenia. Scopul instruirii a fost focusat pe perceperea fenomenului de producere a drogurilor, traficul și distribuirea canabisului, cocainei, heroinei și a drogurilor sintetice (canale de comunicare criptate, rutarea drogurilor).

De asemenea, instruirea a oferit participanților o imagine de ansamblu asupra tendințelor recente în ceea ce privește traficul de droguri pe teritoriul zonelor de producție și de tranzit, cooperarea existentă în lupta împotriva acestui tip de infracțiuni, inclusiv ultimele operațiuni comune, cât și creșterea gradului de conștientizare cu privire la oportunitățile și instrumentele disponibile pentru aplicarea legii.