Întrevederea Ministrului Adrian Efros cu Ambasadorul Letoniei în RM, E.S. Edgars Bondars

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Letoniei în Republica Moldova, Excelența Sa Edgars Bondars.

În marja discuțiilor, a fost apreciată cooperarea moldo-letonă și sprijinul pe care îl oferă Letonia în parcursul european al Republicii Moldova. 

În context, Ministrul Afacerilor Interne a exprimat gratitudine partenerilor letoni pentru ajutorul acordat în consolidarea capacităților de management al frontierelor, subliniind faptul că experiența Letoniei este un exemplu în consolidarea sistemului afacerilor interne. 

Părțile au vorbit despre acțiunile întreprinse în consolidarea rezilienței și a securității din regiune, cât și despre conlucrarea în domeniul polițienesc. Totodată, a fost abordată posibilitatea participării la exerciții comune a angajaților IGSU din țara noastră și din Letonia, cât și instruirea echipelor în lichidarea consecințelor situațiilor de urgență și excepționale. 

Alte subiecte au vizat identificarea unor proiecte comune în domeniul managementului crizelor, a proiectelor de avansare tehnologică, precum și de prevenire/contracarare a amenințărilor și riscurilor la adresa securității statului, ș.a.