Întrevederea conducerii MAI cu reprezentanții Asociației Internaționale a Polițiștilor

Extinderea parteneriatului de colaborare și preluarea bunelor practici în sistemul de securitate au fost principalele subiecte de discuție din cadrul întrevederii conducerii Ministerului Afacerilor Interne cu reprezentanții Asociației Internaționale a Polițiștilor. 

Ședința a fost prezidată de către Secretarul de Stat al MAI, Andrei Cecoltan, și Președintele Asociației Internaționale a Polițiștilor, Martin Hoffman.

Un alt subiect a vizat participarea la evenimentele comune sub egida Asociației Internaționale a Polițiștilor (IPA), în vederea preluării bunelor practici și schimbului de expertiză în domeniul de competență al Ministerului Afacerilor Interne.

Părțile au agreat examinarea oportunității încheierii unu Memorandum de înțelegere, în vederea consolidării parteneriatului existent și organizării evenimentelor de interes comun.

Menționăm că IPA – Secția Republica Moldova, este unica organizație polițienească cu acoperire națională, constituită atât din polițiști aflați în serviciu activ, cât și rezerviști și pensionari MAI, scopul acesteia fiind de a stabili și consolida relațiile de prietenie între membrii săi, atât pe plan național cât și internațional.