Întrevederea conducerii MAI cu partenerii din SUA

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a avut o întrevedere bilaterală cu Adjutantul General al Gărzii Naționale din statul Carolina de Nord (SUA), general-maior, Marvin T. Hunt și Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Excelența Sa Kent D. Logsdon.

Subiectele abordate au vizat cooperarea bilaterală pe filiera de securitate, în special în domeniul combaterii corupției, gestionarea integrată a frontierei de stat, modernizarea subdiviziunilor MAI cu echipamente de intervenție moderne, schimbul de cunoștințe, organizarea instruirilor comune, dar și etapa de negociere a încheierii planului de acțiune între MAI și Departamentul de siguranță publică din Carolina de Nord. 

În marja discuțiilor, Ministrul Afacerilor Interne a exprimat recunoștința pentru angajamentul ferm al SUA în susținerea parcursului de dezvoltare al MAI și al drumului spre aderarea Republicii Moldova la UE. Adrian Efros a mulțumit partenerilor americani pentru multiplele instruiri ale personalului MAI în fortificarea capacităților profesionale. 

Cei prezenți au vorbit și despre importanța suportului SUA privind consolidarea capacităților de protecție civilă în Republica Moldova. În acest sens, fiind indispensabilă necesitatea preluării bunelor practici în lichidarea situațiilor excepționale și modernizarea tehnologiilor operaționale care vor spori eficiența intervențiilor, îndeosebi la lichidarea incendiilor.

,,MAI se concentrează pe furnizarea de serviciilor de calitate pentru cetățeni, pe consolidarea poziției sale la nivel regional și internațional, devenind, astfel, un furnizor de securitate european”, a menționat Adrian Efros. 


Părțile au reiterat disponibilitatea de a continua parteneriatele bilaterale îndreptate spre binele cetățenilor țării.