Întrevederea conducerii MAI cu membrii Comisiei pentru afaceri externe și apărare din Parlamentul Norvegiei

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a avut o întrevedere cu bilaterală cu membrii Comisiei pentru afaceri externe și apărare din Parlamentul Norvegiei, aflați în vizită la Chișinău.

Discuțiile au vizat cooperare comună, domeniile de conlucrare dintre Republica Moldova și Regatul Norvegiei, precum și evidențiate acțiunile de viitor.  

În context, Ministrul Afacerilor Interne a apreciat relațiile de prietenie dintre cele două țări și a mulțumit partenerilor norvegieni pentru sprijinul oferit în modernizarea sistemului afacerilor interne și în gestionarea crizelor din țara noastră. 

Adrian Efros a  subliniat importanța intensificării colaborării în eforturile de consolidare a democrației și statului de drept, managementul frontierei de stat, gestionarea crizei refugiaților și contracararea criminalității. Acest lucru va contribui semnificativ la întărirea rezilienței și securității țării noastre. 

Totodată, s-a discutat despre pașii întreprinși de autorități pentru a avansa în parcursul european al țării noastre și provocările întâlnite în acest sens.

Părțile au subliniat interesul comun pentru consolidarea relațiilor strategice dintre cele două țări.