Întâlnirea Grupului de Lucru Moldova – Ucraina privind Crima Organizată

Mai mulți angajați din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu angajați din cadrul Serviciului Vamal și Procuratura Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în perioada 03– 04 aprilie, au participat la o ședință de instruire privind ,,Crima Organizată” care a avut loc în or. Lyon (Franța).

Scopul deplasării a fost axat pe acumularea cunoștințelor care vor contribui la integrarea celor mai bune practici, la sporirea gradului de alertă și răspunsul imediat a cazurilor de trafic de persoane, migrației ilegală, terorism și alte ilegalități conexe.

Aceste acțiuni vor ajuta, de asemenea, la realizarea unei analize a informațiilor de natură criminală, precum și în identificarea și stabilirea trasabilității armelor de foc.

Vizita a fost desfășurată în contextul implementării de către Interpol a proiectului Inițiativa de Asistență Operațională în Moldova (OIPC). Evenimentul a întrunit participanți din Moldova, Ucraina, Franța.

Menționăm că Ministerul Afacerilor Interne continuă să dezvolte cât mai multe proiecte de investiție, pentru asigurarea funcționalității și îmbunătățirea activității structurilor MAI.