Inspectoratul General al Poliției a fost dotat cu tehnică modernă

Angajații Poliției Naționale a Republicii Moldova vor dispune de echipamente moderne, datorită unei donații generoase din partea Guvernului German de comun cu Reforma globală a sectorului de securitate (GS Foundation). 


Tehnica a fost prezentată astăzi, 24 ianuarie 2024, în cadrul ceremoniei de donație desfășurată în prezența Ministrului Afacerilor Interne Adrian Efros, conducerii Inspectoratului General al Poliției, Ambasadoarea Republicii Federale Germania în RM, Margret Uebber, și reprezentanții GS Foundation. 


Astfel, grație proiectului „Suport pentru implementarea măsurilor de combatere a criminalității de către Poliția Națională a Republicii Moldova”, IGP a fost dotat cu 56  automobile cu soluții PICAR, precum și cu 587 unități de tehnică de calcul și mai multe echipamente de securitate care vor fi folosite pe larg în activitățile de menținere a ordinii și siguranței publice. 


,,Este important să subliniem că donația oferită este un act de solidaritate și încredere care ne motivează să continuăm eforturile noastre pentru a face schimbări și modernizări întru apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană și statele membre. Modernizarea și schimbările pe care le propunem sunt fundamentate în dorința noastră de a aduce beneficii palpabile cetățenilor și în convingerea că împreună putem construi un viitor mai bun” a subliniat ministrul Adrian Efros. 


Implementarea proiectului are drept scop consolidarea capacităților de răspuns ale personalului în detectarea, manipularea, dezamorsarea și transportul dispozitivelor explozive, consolidarea capacității analitice a ofițerilor de poliție în investigații și operațiuni, creșterea eficienței prin modernizarea echipamentelor de poliție și consolidarea instituțională legată de promovarea egalității de gen. 
 

Precizăm că soluțiile PICAR, reprezintă o nouă abordare care complementează eforturile în domeniul siguranței Rutiere.