Începând de sâmbăta aceasta, timpul de așteptare la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița se reduce

Ministrul de interne, Ana Revenco: ,,Paștele aduce stări frumoase oamenilor noștri. MAI vine cu un motiv în plus de bucurie și anume reducerea timpului de așteptare în punctul de control Leușeni-Albița, începând de sâmbăta aceasta”

Vești bune pentru moldoveni – timpul de așteptare la trecerea frontierii moldo-române în punctul de control Leușeni-Albița se va reduce începând cu data de 15 aprilie 2023, ora 08.00.

Eforturile Ministerului Afacerilor Interne au drept rezultat promulgarea de președintele României, Klaus Iohannis, a Acordului dintre Guvernele de la București si Chișinău privind controlul coordonat pe teritoriul României în punctul de trecere a frontierei de stat Albiţa (România) – Leuşeni (Republica Moldova) pe sensul de intrare în România. Acest lucru înseamnă că cetățenii moldoveni, dar și cei străini vor sta mai puțin timp în rând pentru a intra în spațiul Uniunii Europene.

Ministrul de interne, Ana Revenco, a afirmat ca: ,,Paștele aduce stări frumoase oamenilor noștri, iar MAI vine cu un motiv în plus de bucurie s6i anume reducerea timpului de așteptare în punctul de control Leușeni-Albița, incepand de sambata aceasta, pentru cei care vor să isi viziteze familiile, sa mearga la studii sau la munca, în scop de afaceri sau în vacanță”.

Începând cu data de 15.04.2023, ora 08.00, autoritățile de frontieră din România şi Republica Moldova vor pune in aplicare pe sensul de intrare România, controlul coordonat. Diferenţa faţă de modalitatea anterioară de realizare a controlului constă în faptul că pe sensul de ieșire din Republica Moldova, în Punctul de Trecere a Frontierei Leușeni, trecerea se va face fără control, iar oprirea pentru verificări se va face pe sensul de intrare în România, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița.

,,Ministerul pe care am onoarea sa îl conduc va continua să depuna eforturi pentru sporirea calității vieții pe dimensiunea sistemului afacerilor interne, prin digitalizarea proceselor, accesibilitate mai mare la frontiere, comunitate mai sigură, intervenții mai rapide, precum si un mediu social mai prietenos. Doresc să folosesc acest prilej ca să vă urez un Paște luminos cu sănătate și pace!”, mai menționeaza ministrul Ana Revenco.