Identificarea noilor priorități de cooperare moldo-irlandeze în domeniul afacerilor interne

Posibilitatea de impulsionare a relațiilor bilaterale a fost examinată în cadrul unei întrevederi dintre Secretarul de stat Daniella Misail-Nichitin și Ambasadorul Irlandei în Republica Moldova, cu sediul la București, Paul McGarry.

Secretarul de stat a vorbit despre agenda de dezvoltare care va contribui la consolidarea domeniului afacerilor interne, astfel încât acesta să fie aliniat mai prompt și mai eficient la standardele UE de securitate.

Oficialii au discutat despre extinderea cooperării bilaterale la nivel atât strategic, cât și operațional, pe paliere precum combaterea criminalității cibernetice, traficului de persoane și pe segmentul tehnologiilor informaționale.

La fel, în cadrul discuției, Secretarul de stat a menționat că preluarea practicilor avansate a Poliției Irlandeze și schimbul de experiență cu colegii din alte structuri similare ar constitui o valoare adăugată în dezvoltarea competențelor profesionale ale polițiștilor din Republica Moldova.

La rândul său, Ambasadorul Paul McGarry a dat asigurări de susținere și implicare pentru evoluția relațiilor de conlucrare bilaterală în domeniile de interes comun.