GMSS informează: În luna mai, se vor desfășura exerciții anuale ordinare cu rezerviștii Forțelor Armate

Grupul Media pentru Știri de Securitate informează:

În perioada premergătoare Summitului Comunităţii Politice Europene, Grupul Media pentru Știri de Securitate (GMSS-CPE) vine cu o serie de informații și recomandări de interes public care vizează activitatea cotidiană a cetățenilor, în condiții de confort și siguranță.

În acest context, vă informăm că, în perioada 15-19 mai și 22-26 mai, Armata Națională va desfășura exercițiile anuale ordinare cu participarea rezerviștilor Forțelor Armate, în conformitate cu cerințele Legii privitor la rezerva Forțelor Armate.

Centrele Militare Teritoriale vor invita rezerviștii la sediile lor pentru actualizarea datelor personale precum și pentru înmânarea ordinelor de chemare la instruire.

Exercițiile au ca scop verificarea aptitudinilor rezerviștilor, familiarizarea acestora cu baza materială de instrucție, echipamentul și armamentul din dotarea Armatei Naționale.

Acestea se desfășoară în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naționale pentru anul curent, aprobat la finele anului 2022 și nu au tangență cu situația de securitate din regiune.

Din GMSS-CPE fac parte comunicatorii instituțiilor naționale din domeniul ordinii publice, securității și apărării naționale: Ministerul Afacerilor Interne cu Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Migrație, Inspectoratul General de Carabinieri, Academia „Ștefan cel Mare” a MAI; Serviciul de Protecție și Pază de Stat; Serviciul de Informații și Securitate; Ministerul Apărării; Procuratura Generală; Autoritatea Aeronautică Civilă; Administrația Națională a Penitenciarelor. GMSS-CPE recomandă tuturor persoanelor să se informeze din surse oficiale.

Pentru mai multe detalii:

Grupul Media pentru Știri de Securitate (GMSS-CPE)

Tel: +373 22 255 255 /+373 67 255 255

Fax: +373 22 213 016

Email: stirisecuritatesummit2023@mai.gov.md