Eforturi consolidate pentru fortificarea infrastructurii critice și rezilienței țării noastre

26 octombrie 2023, Chișinău- Republica Moldova continuă să își consolideze infrastructura critică și să asigure reziliență mai mare împotriva amenințărilor și riscurilor, în conformitate cu directivele europene. Prin intermediul unui proiect ambițios de transpunere a Directivei Europene privind Protecția și Reziliența Infrastructurii Critice, Republica Moldova face pași importanți în direcția consolidării securității naționale.

Acestea au fost subiectele principale ale întrevederii Secretarului general adjunct al MAI, Vladislav Cojuhari, cu reprezentanții Delegației multidisciplinare din România. 

În cadrul ședinței de lucru, părțile au vorbit despre directivele europene privind protecția și reziliența infrastructurii critice, elaborate pentru a garanta protecția infrastructurii esențiale împotriva atacurilor cibernetice, dezastrelor naturale și altor amenințări potențiale. În acest sens, Republica Moldova a recunoscut importanța acestor măsuri și a demarat procesul de transpunere în legislația sa națională.

Precizăm, Republica Moldova rămâne ferm angajată pentru dezvoltarea și îmbunătățirea continuă a capacității de protecție a infrastructurii critice, asigurând, astfel, un mediu sigur și rezilient pentru cetățeni și economie.