Eforturi comune în combaterea traficului de ființe umane

Astăzi, 18 septembrie 2023, ministrul afacerilor interne Adrian Efros și secretarul de stat al MAI, Daniella Misail-Nichitin, au participat la deschiderea primei ediții a Exercițiului național de simulare „Combaterea traficului de ființe umane: consolidarea cooperării între instituții prin intermediul exercițiului de simulare”, organizat de către OSCE, în perioada 18-22 septembrie curent. 


Discuțiile au fost axate pe importanța cooperării între instituții în combaterea traficului de ființe umane, procedurile standard de operare, cât și provocările existente în identificarea victimelor traficului de persoane, în special la frontierele Republicii Moldova, precum și în contextul războiului din țara vecină.


În speță, au fost analizate particularitățile în acordarea suportului acordat cu victimele traficului și eforturile întreprinse de către autorități în combaterea și prevenirea acestui fenomen.  


Precizăm că, în cadrul exercițiului de instruire participă reprezentanții Guvernului Republicii Moldova, cât și experți naționali și internaționali din domeniului luptei cu traficul de ființe umane.