Discuții constructive cu reprezentanții Regatului Țărilor de Jos

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros a avut o întrevedere cu Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova, Excelența Sa Fred Duijn. 

Oficialii au discutat despre cooperarea bilaterală pe domenii de interes comun, precum și despre evoluțiile referitoare la securitatea regională, reformele interne și angajamentul nostru ferm de a avansa pe calea integrării europene.

Ministrul Afacerilor Interne a reiterat aprecierea pentru sprijinul Țărilor de Jos în modernizarea sistemului afacerilor interne, susținerea activităților desfășurate în dezvoltarea durabilă a țării. Adrian Efros a subliniat importanța preluării experienței, colegilor olandezi, de prevenire și intervenție în cazul dezastrelor, mai ales cele legate de inundații, cât și schimbul de bune practici în gestionarea eficientă a situațiilor critice, a atacurilor teroriste, combaterea atacurilor hibride și a criminalității organizate. 

În marja discuțiilor, au fost evaluate beneficiile aderarării la Rețeaua Europeană a Serviciilor Tehnologice de Aplicare a Legii (ENLETS) – în contextul fortificării securității interne a statului nostru. 

Totodată, a fost menționat rolul HUB-ul de securitate al Uniunii Europene dedicat colaborării pe subiectul de securitate internă și management al frontierelor atât a Republicii Moldova cât și a spațiului UE în contextul multiplelor amenințări.

Cei prezenți au agreat să aprofundeze în continuare bunele relații dintre țările noastre.