(video) Directoarea Executivă a Centrului Internațional „La Strada” Moldova, Elena Botezatu, detaliază conținutul Forumului Internațional „Siguranța Online a Copiilor”

MAI anunță organizarea Forumului Internațional „Siguranța Online a Copiilor”, cu desfășurare la Chișinău, între 15-16 februarie 2024. Pentru cei interesați, va fi posibilă vizualizarea Forumului, live pe pagina de facebook a MAI: https://www.facebook.com/MinisterulAfacerilorInterneRM/.

Evenimentul este organizat de MAI în parteneriat cu Centrul Internațional „La Strada” Moldova, sprijinul Departamentului de Stat al SUA și al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. Astfel, pe 15-16 februarie, reprezentanți guvernamentali internaționali și naționali, oficiali ai Comisiei Europene, experți industria TIC, societate civilă, precum și organizații cu expertiză în domeniu, vor discuta în cadrul a șase panele.

Al treilea panel, care poate fi urmărit live între 14:30-16:00, va evidenția „Combaterea abuzului sexual online: standarde de activitate a organelor de drept”. Subiectele principale sunt evoluția metodelor abordate în abuzul și exploatarea sexuală online a copiilor, provocările în implementarea unei abordări multidisciplinare și cooperării intersectoriale în prevenirea și combaterea acestei crime la nivel european, standardele și bunele practici ale organelor specializate, și prioritățile naționale în conformitate cu angajamentele UE.

Printre vorbitorii din cadrul panelului, vor fi reprezentanți ai Agenției Uniunii Europene pentru Cooperare în Aplicarea Legii (EUROPOL), Agenția Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Justiție Penală (EUROJUST), Organizaţia Internaţională a Poliţiei Criminale INTERPOL, Procuratura Generală a Republicii Moldova și Inspectoratul General al Poliției al Ministerului Afacerilor Interne.

Urmăriți în continuare paginile oficiale MAI pentru a afla subiectele abordate, speakerii și participanții la eveniment.
#MAI aproape de comunitate