Cooperarea moldo-poloneză pe agenda Ministerului Afacerilor Interne

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a avut o întrevedere bilaterală cu Excelența Sa Tomasz Kobzdej, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Polone în Republica Moldova.

Oficialii au trecut în revistă rezultatele atestate în domeniul afacerilor interne datorită colaborării puternice moldo-polone și au trasat următoarele prioritățil cu scopul de a fortifica abilitățile ambelor părți.

Ministrul afacerilor interne Adrian Efros și-a exprimat aprecierea pentru susținerea partenerilor polonezi în consolidarea capacităților angajaților MAI prin organizarea cursurilor de instruire și a exercițiilor comune. A fost evidențiat faptul că Republica Polonă rămâne a fi una dintre cei mai importanți susținători ai parcursului de integrare în UE a Republicii Moldova.

Oficialul polonez a apreciat schimbul de experiență cu colegii din Republica Moldova, făcând referire la buna desfășurare a exercițiului de teren EURO-MED-REACT și cooperarea productivă cu angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Părțile au discutat despre angajamentul de a continua valorificarea HUB-ului de securitate al UE în Republica Moldova, dar și despre îmbunătățirea capacităților și serviciilor în domenii de importanță majoră precum: digitalizarea, securitatea și ordinea publică, previziunea strategică și evaluarea riscurilor, ș.a.

Excelența Sa a dat asigurări de suport și implicare activă pentru o continuă evoluție a relațiilor de colaborare.

Amintim că, în perioada februarie-mai 2023, au luat sfârșit negocierile pentru intensificarea cooperării în domeniul afacerilor interne ce țineau de Planul de acțiuni dintre Republica Moldova și Republica Polonă.

Link video EURO-MED-REACT: https://fb.watch/lWvmSEF5T6/