Consolidarea relațiilor autorităților din Moldova și Georgia privind siguranța frontierii de stat

Secretarul de Stat, Jana Costachi, a participat la o dicuție cu reprezentanții Poliției de Frontieră a Republicii Moldova și reprezentanții Poliției de Frontieră din Georgia.

În cadrul întrevederii, conducerea MAI a vorbit despre rezultatele operaționale ale Hub-ului de securitate al Uniunii Europene, dat fiind faptul că Moldova a devenit furnizor de securitate prin fortificarea centurii de siguranță la frontiera estică a Europei, în contextul războiului din țara vecină.

Totodată, în cadrul întrevederii au fost abordate şi subiecte ce ţin de rezultatele și obiectivele principale pe domeniile de competență, activitatea de politică externă, programe și proiecte strategice.

Părțile au convenit că schimbul de bune practici pe segmentul securității frontierei de stat cu colegii din structurile similare contribuie la dezvoltarea competențelor profesionale ale angajaților sistemului afacerilor interne.

Cei prezenți au căzut de acord că țările noastre au o conlucrare bună în ceea ce privește combaterea criminalității transfrontaliere, cât și în relațiile bilaterale în drumul spre integrarea europeană.

La final, părțile au convenit să contribuie la implementarea proiectelor noi orientate spre beneficiul cetățenilor ambelor țări.