Consolidarea capacității autorității competente pentru străini în contextul acordării protecției temporare

Secretarul de stat al MAI, Jana Costachi, a participat alături de angajații Inspectoratului General pentru Migrație și reprezentanții UNHCR la o ședință tehnică privind măsurile întreprinse în procesul de implementare a protecției temporare pe teritoriul Republicii Moldova.

Discuțiile s-au bazat pe subiecte de actualitate și au avut drept scop consolidarea procesului de implementare a protecției temporare, dar și susținerea campaniei de informare privind acordarea protecției temporare persoanelor strămutate din Ucraina.

De asemenea, au fost menționate punctual problemele identificate în cadrul Comisiei Naționale pentru Migrație și Azil și propuse soluții viabile pentru implementarea cu succes a planului de acțiune privind protecția temporară.

În debutul ședinței, cei prezenți au stabilit ca echipele de lucru comune să efectueze vizite în teritoriu pentru a informa cât mai mulți beneficiari ai protecției temporare referitor la drepturile/obligațiile și necesitatea de a dobândi statutul legal în Republica Moldova.