Consiliul Danez pentru Refugiați oferă suport pentru întărirea capacităților Centrului de Cazare pentru Solicitanții de Azil

Astăzi, 11 decembrie 2023, Ministerul Afacerilor Interne și Consiliul Danez pentru Refugiați (DRC) au semnat un Memorandum de înțelegere. 


Memorandumul prezintă intențiile generale ale MAI și DRC de a colabora pentru a oferi sprijin Centrului de Cazare pentru Solicitanții de Azil, situat în Chișinău, fiind valabil până la 31 decembrie 2025.

În cadrul discuțiilor, Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, și-a exprimat recunoștința pentru asistența oferită Inspectoratului General pentru Migrație al MAI, pentru îmbunătățirea serviciilor oferite persoanele refugiate. 

Menționăm că extinderea cooperării este argumentată prin acordarea sprijinului DRC în continuare, pentru Centrul de Cazare al IGM prin livrarea de consumabile, renovarea bucătăriilor, blocurilor sanitare; acordarea de asistență medicală.

Precizăm că de la începutul acestui an circa 4000 de persoane străine au solicitat azil pe teritoriul Republicii Moldova, dintre care peste 3500 de cetățeni ucraineni. 


Consiliul danez pentru refugiați (DRC) este o organizație umanitară internațională, care sprijină refugiații și persoanele strămutate, oferind protecție și asistență umanitară. Suportul oferit este pentru a ajuta refugiații să devină autonomi și să fie incluși în țara-gazdă. DRC colaborează cu comunitățile, societatea civilă și autoritățile responsabile pentru a promova protecția drepturilor și coexistența pașnică a refugiaților.