Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a avut o întrevedere Șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, Falk Lange

24 octombrie 2023, Chișinău- Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a avut o ședință bilaterală cu Șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, Falk Lage.

,,Contribuția Consiliului Europei a fost și rămâne importantă în promovarea reformelor democratice, a drepturilor omului și a statului de drept, iar expertiza oferită de-a lungul timpului este indispensabilă pentru promovarea reformelor interne”, a menționat ministrul Adrian EFROS.

Părțile au agreat menținerea bunei cooperări cu instituțiile UE pentru armonizarea legislației naționale aferente domeniului MAI, privind combaterea infracțiunilor, cât și implementarea proiectelor ce țin de fortificarea capacităților de răspuns ai angajaților MAI responsabili de asigurarea, menținerea, restabilirea ordinii și securității publice, precum și intervenția în situații de urgență.

Pe platforma de discuții, au fost prezentate prioritățile Ministerului Afacerilor Interne, care se concentrează pe Implementarea mecanismului național de monitorizare a implementării Convenției de la Lanzarote, Implementarea Programului Național Femei, Pace și Securitate/ Rezoluția ONU 1325, prevenirea și combaterea criminalității,a corupției, îmbunătățirea capacităților angajaților, ș.a.

Precizăm, Consiliul Europei, prin Planul de acțiuni pentru Republica Moldova 2021-2024, asistă țara în implementarea reformelor legislative și instituționale în domeniile drepturilor omului, statului de drept și democrației.