Conducerea MAI a avut o întrevedere cu reprezentanții PNUD în Republica Moldova

Ministrul afacerilor interne, Adrian Efros, a avut o discuție bilaterală cu reprezentanții Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova.


Discuțiile au vizat conlucrarea sectorială dintre MAI și PNUD, prioritățile de colaborare și obiectivele comune pe domenii de interes.


Ministrul Efros și-a exprimat aprecierea pentru asistența acordată de PNUD în asigurarea unui răspuns coordonat și eficient în gestionarea crizei refugiaților, pentru asistența și expertiza oferită de agențiile specializate ONU în avansarea agendei de dezvoltare a țării.


Totodată, ministrul a mulțumit pentru implementarea proiectului finanțat de Guvernul SUA  „Suport pentru reforma instituțiilor de aplicare a legii în Republica Moldova”, bazat pe consolidarea capacităților aparatului central și subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne.


Reprezentanta rezidentă PNUD în Republica Moldova, Daniela Gasparikova, a informat despre dinamica activităților desfășurate și rezultatele obținute în ultimii ani, în special, realizările din domeniul afacerilor interne. Urmare, reprezentanții PNUD au reiterat sprijinul pentru operaționalizarea Strategiei de dezvoltare a domeniului afacerilor interne pentru anii 2022-2030.


Părțile au convenit  să continue colaborarea în diverse domenii precum protecția civilă, în sectorul polițienesc, digitalizarea, contracararea criminalității organizate și amenințărilor hibride.


Precizăm că, datorită cooperării dintre MAI și PNUD a fost întărită capacitatea Ministerului Afacerilor Interne de a pune în aplicare reformele în domeniile prioritare prin furnizarea de asistență tehnică și expertiză de înaltă calitate.


Totodată, Inspectoratul General al Poliției a beneficiat de echipamente moderne, necesare în desfășurarea desfășurarea instruirilor fizice/tactice și pentru dezvoltarea abilităților practice necesare în eficientizarea activităților polițienești. La fel, datorită unui proiect ambițios, Laboratorul criminalistic al Academiei ,,Ștefan cel Mare” a MAI urmează să fie dotat cu mijloace tehnice noi, utile în cadrul acțiunilor de urmărire penală.