Beneficiile și provocările aderării Republicii Moldova la UE, discutate la Chișinău cu femeile ministre din UE

Ministrul afacerilor interne, Ana Revenco, a participat alături de Președintele Maia Sandu, și ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, la discuția publică cu genericul “Moldova’s EU accession: a conversation with EU’s women ministers”.

La întrevederea oficială, care s-a desfășurat la Chișinău, au fost prezente un grup de ministre pentru afaceri europene din Austria, Croația, Germania, Ungaria, Liechtenstein şi România.

Demnitarii au abordat în cadrul discuției beneficiile și provocările aderării Republicii Moldova la UE, dar și progresele pe care le-a făcut țara noastră în ultimul an, după ce a depus cererea de aderare și prioritățile pe termen scurt și mediu.

De asemenea, ministrele au remarcat rezultatele obținute de Republica Moldova în domeniul reprezentării politice a femeilor, dar și eforturile întreprinse de autoritățile noastre pentru promovarea egalității și combaterea violenței în bază de gen.

Pentru promovarea Republicii Moldova pe plan internațional ministrului Revenco i-a fost oferit ordinul ,,Meritul Diplomatic”.

Precizăm că, vizita oficialilor europeni a fost prilejuită de Ziua Internațională a Femeii, pentru a susține parcursul european al Republicii Moldova și a accentua rolul și aportul femeilor în procesele de modernizare și integrare europeană.