30 de automobile intră în dotarea Poliției de Frontieră

Provocările legate de criza regională impun necesitatea de adaptare a nivelului de dotare al subdiviziunilor MAI, în contextul misiunilor complexe pe care le îndeplinesc. Poliția de Frontieră este garantul integrității frontierelor naționale, de aceea este important ca subdiviziunea să fie asigurată și dotată în vederea sporirii mobilității angajaților.

Cooperarea dintre Ministerul Afacerilor Interne și partenerii internaționali continuă să aibă rezultate benefice pentru structuri. Astfel, în urma negocierilor, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a primit 30 de automobile, achiziționate cu suportul financiar al Guvernului Republicii Federale Germane.

Cu ajutorul acestor 30 de automobile, care intră în dotarea structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră, vor fi sprijinite misiunile angajaților, asigurarea mobilității și intervenției prompte. Valoarea donației este de peste 2 milioane de Euro.

Mașinile, dotate la standarde de ultimă generație, sunt destinate efectuării misiunilor de patrulare în zone vulnerabile și în teren greu accesibil, având în acest sens caracteristici tehnice performante.

Menționăm că Ministerul Afacerilor Interne continuă să dezvolte cât mai multe proiecte de investiție, pentru îmbunătățirea activității și condițiilor de muncă ale angajaților structurilor MAI.